Nepieciešams:
6 vistu stilbiņi;
3 lieli burkāni;
5 kartupeļi;
1/2 nelielas seleriju saknes;
2 ēdamkarotes sasmalcinātu pētersīļu kātu;
5 graudiņi smaržīgo piparu;
sāls pēc garšas.
3 lieli burkāni;
5 kartupeļi;
1/2 nelielas seleriju saknes;
2 ēdamkarotes sasmalcinātu pētersīļu kātu;
5 graudiņi smaržīgo piparu;
sāls pēc garšas.
Pagatavošana:
1. Katlā liek vistu stilbiņus, pievieno uz sakņu rīves sarīvētus burkānus un selerijas sakni, pārlej ūdeni un liek uz vidējas liesmas vārīties.
2. Kad zupa vārījusies pusstundu, pieber smaržīgos piparus, pieliek sasmalcinātus pētersīļu kātus un sagrieztus kartupeļus. Vāra tik ilgi, līdz gaļa mīksta.
3. Beigās pieber sāli un pavāra vēl aptuveni 5 minūtes.
Gatavoja un fotografēja: Iveta Apškrūma
Vistas cepetis
Nepieciešams:
1 gailis vai vista,
50 g sviesta,
2 ēdamkarotes ar kaudzi rīvmaizes,
1 ola,
1 sauja svaigu pētersīļu lapu,
1 tējkarote cukura,
1 ēdamkarote saldā krējuma,
buljona kubiņš,
250 ml ūdens,
sāls pēc garšas.
50 g sviesta,
2 ēdamkarotes ar kaudzi rīvmaizes,
1 ola,
1 sauja svaigu pētersīļu lapu,
1 tējkarote cukura,
1 ēdamkarote saldā krējuma,
buljona kubiņš,
250 ml ūdens,
sāls pēc garšas.
Pagatavošana:
Šo cepeti gatavojot, svarīgi, lai āda vistai uz muguras nebūtu saplēsta. Sviestu izkausē, tam pievieno rīvmaizi, iesit olu, pieliek smalki sakapātas pētersīļu lapas un cukuru.Visu labi samaisa, maisījumu iepilda vistā. Vistu apkaisa ar sāli un cep cepeškrāsnī 220 grādu temperatūrā apmēram stundu (līdz gatavībai), ik pa laikam aplaistot ar karstu ūdeni, kurā izšķīdināts buljona kubiņš.
Izmantotā literatūra: epadomi.lv
www.osala.lv
Vasarīgās vakariņas - vistas fileja pildīta ar mocarellas sieru.
Sastāvdaļas:
Trim porcijām:
- 3 vistas filejas
- 1 paciņa mocarellas siera
- 3 marinēti gurķi
- sāls, pipari
- kaltētās garšvielas - paprika ar ķiplokiem
- Panēšanai: olas un milti
Gatavošana:
- Vistas filejā iegriež ''kabatiņu''.
- Apkaisa ar garšvielām.
- Šķēlītēs sagriež gurķi un mocarellu.
- Tos saliek ''kabatiņās''.
- Panē miltos un olā.
- Beigās cep sakarsētā eļļā gatavu.
Recepte: Agita Gabrāne
Šo izmēģināju es ar bij gardi...
Vista indiešu gaumē
Jums ir nepieciešams:
4 porcijas
200 g "Lindahls" Grieķu jogurta
1 iepakojums tandoori garšvielu maisījuma
600 g vistas filejas
Mango mērce (Mangoraitha):
200 g jogurta
2 nogatavojušies mango
1 gurķis
½ - 1 zaļš čili pipars
laima sula
2 tējk. sasmalcinātas mētras
2 tējk. sasmalcināta koriandra
sāls un svaigi malti melnie pipari
Pagatavošana:
Sajauciet tandoori garšvielu maisījumu ar 200 g jogurta.
Sagrieziet vistas fileju palielos garenos gabalos un iemarinējiet to jogurtā ar tandoorigaršvielu maisījumu.
Mango mērce:
Nomizojiet mango, izņemiet kauliņu un sagrieziet augli mazos kubiņos.
Nomizojiet gurķi, izņemiet sēklas daļu un sagrieziet mazos kubiņos.
Sasmalciniet čili. Sajauciet mango, gurķi un čili ar 200 g jogurta, laima sulu, mētru un koriandru. Pievienojiet sāli un svaigi maltus melnos piparus.
Cepiet iemarinētos vistas gabaliņus mazā eļļas daudzumā vidēji karstā pannā. Katru pusi apcepiet aptuveni 4 minūtes, līdz gabaliņi ir izcepušies.
Pasniedziet kopā ar Mango mērci.
Padoms ēdiena pasniegšanai:
Pasniedziet kopā ar basmati rīsiem vai olu nūdelēm un salātiem. www.lindarh.lv\
Vistas salāti grieķu gaumē
Pagatavošana:
Vistas fileju sagriež strēmelītēs, noliek malā, nolej fetaki siera elļu uz pannas, šinī eļļā apcep vistas fileju, tad pārliek salātu bļodā, pievieno fetaki sieru, šampinjonus, zaļo zirnīšus, pārlej ar krējuma-majonēzes mērci, kuraii pievienotas sinepes, sāls un pipari
www.receptes.lv
Pildīta vista spāņu gaumē
Pagatavošana:
Sālsūdenī izvāra rīsus un sajauc ar vienu smalki sagrieztu papriku. Pilda iztīrītā, ar sāli un pipariem ieberztā vistā un aizšuj. Vistas krūts daļu apliek ar trekna šķiņķa šķēlītēm un apsien. Cep cepekrāsnī gatavu.
Tomātiem nogriež apkašjeās daļas un viegli saspiežot izspiež sēklas un sulu. uzkaisa sāli un piparus. Pannā sakarsē eļļu, liek tomātus ar nogriezto daļu uz leju un apcep uz vājas uguns 7-8 minūtes. Liek uz šķīvja un pārkaisa ar sakapātiem pētersiļiem. Caurauguša bekona šķēlītes apcep un apkaisa ar 1 sīki sagrieztu papriku. Sīpolu sagriež ripiņās un apcep.
Vistai noņem piesietās šķiņķa šķēlītes, izņem diegu, liek servējamā traukā un dekorē ar septajiem tomātiem, bekona šķēlītēm un sīpolu riņķīšiem.
www.receptes.lv
Vista korsikāņu gaumē
1 lauku vista (apm. 1,4 kg)
vai 2–4 pavasara cāļi vai 4 vistas filejas
2 ekoloģiskie citroni
2 lieli zariņi svaiga rozmarīna
10 ķiploku daiviņas
4 lauru lapas
sāls
pipari
1 kārba melno olīvu bez kauliņiem
2 dl baltvīna
0,5 dl virgin olīveļļas
vai 2–4 pavasara cāļi vai 4 vistas filejas
2 ekoloģiskie citroni
2 lieli zariņi svaiga rozmarīna
10 ķiploku daiviņas
4 lauru lapas
sāls
pipari
1 kārba melno olīvu bez kauliņiem
2 dl baltvīna
0,5 dl virgin olīveļļas
Lauku vistu sadala sešās daļās. Izmanto virtuves šķēres. Vistu var pagatavot arī veselu, tad garša ir vislabākā.
Citroniem norīvē miziņu, citronus pārgriež uz pusēm. Miezerī saberž 10 rozmarīna lapiņas, nomizotas ķiploka daiviņas, sasmalcinātas lauru lapas un sāli. Samaisa ar rīvēto citrona miziņu. Ar šo maisījumu ierīvē putnu.
Vistu liek piemērota lieluma cepešplīts veidnē, pievieno olīvas un pārējo rozmarīnu, veidnē lej no citroniem izspiestu sulu, vīnu un eļļu.
Divas stundas cep cepešplītī 170°C. Putnu regulāri aplaista ar veidnes šķidrumu. Vajadzības gadījumā pievieno verdošu ūdeni. Pasniedz, piemēram, ar lauka pupām un lauku maizi.
Gatavošanas ilgums
Vesela vista 2,5–3 stundas
Pavasara cāļi 1 stunda 15 min.
Vistas filejas 45 min.
Vesela vista 2,5–3 stundas
Pavasara cāļi 1 stunda 15 min.
Vistas filejas 45 min.
www.stockman.lv
Vista turku gaumē
Pagatavošana:
Izkaisa 1 kg sāls uz cepešpannas. Uz sāls liek vistu, ar kauliem uz leju, kurai pirms tam pārgriests vēders. Cep kamēr gatava.
papildinot recepti no sevis sabaksta vistai ķiploku daiviņas garšai un pašu vistu noziež ar sinepēm,sanāk brīnum garda.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru