pirmdiena, 2015. gada 13. jūlijs

Cik minūtes ir jāgatavo olas?

Salmonellas ir ļoti izturīgas, un iet bojā tikai pie ilgstošas termiskas apstrādes. Tās vairojas temperatūras amplitūdā no +7 līdz +45 grādiem, bet pati optimālākā temperatūra šīm baktērijām ir +35 - +37 grādi. Ja temperatūra ir zemāka par +5 grādiem, tad salmonellas augšana apstājas. Pie temperatūras +70 - +75 salmonellas iet bojā 5 – 10 minūšu laikā, bet pie ūdens vārīšanās temperatūras tās iet bojā uzreiz. Tāpēc pilnīgi nekaitīgas var būt tikai cieti novārītas olas. Olas vajadzētu vārīt 8 – 10 minūtes no ūdens vārīšanās brīža, bet omleti un ceptas olas jācep līdz pilnīgai sarecēšanai. 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru